אודות

שם המועדון

  –  האות היפנית "קי" (צִ'י 氣 Qì בסינית) נפוצה מאד בתרבויות המזרחיות, ולה פירושים רבים, ביניהם: אוויר, רוח, נשימה, אטמוספרה, אנרגיה, עוצמה.

  –  האות "מה" פירושה המילולי הוא עין, ראי הנפש הפנימית.

  –  האות "קאן" מופיעה בהרבה מונחים יפנים. פירושה בית, בית ספר, מקום.

שילוב שלוש האותיות הללו, קי מה קאן (気目館), פירושו "בית הספר לעוצמה פנימית".

כמה מילים על מה שאנחנו עושים

"קי מה קאן" (Ki Me Kan 気目館) הינו מועדון קראטה דו וקראטה ג'יטסו בעיר תל אביב.

בדוג'ו משולבים קראטה מסורתי, קראטה מודרני והגנה עצמית פרקטית, המתורגלים בדגש על שימור ושיפור הבריאות הפיזית והנפשית. המורים בדוג'ו משלבים ידע וניסיון בתחום האימון הגופני ובתחום הרפואה הטבעית כדי לשמור על בריאות המתאמנים וכדי שיהיה ניתן לקיים את הפעילות במשך של שנים רבות.

הדוג'ו הוקם ביוני 1996 על מנת לספק בית למתאמנים באווירה משפחתית מגוונת ותומכת. הוא נוסד ע"י סנסיי אהוד חדד וסנסיי צביקה מרגונינסקי, אשר במשך שנים רבות התוו דרך והשראה למאות תלמידים באמצעות כלי אמנות הקראטה הרבים.

האימונים השוטפים נלמדים ע"י סנסיי ברק חדד וסנסיי עמית חדד אשר שומרים ומעשירים את הדרך היחודית של קי מה קאן דוג'ו. מערך מורים זה נמצא לשירות התלמידים 6 שעות פורמאליות בשבוע. בנוסף לאימונים השגרתיים, מתקיימים אימוני קאטה, אימוני קרבות ואימוני הגנה עצמית. כמו כן, במערך האימונים משולבים תכנים מתחום האנטומיה והפיזיולוגיה, שלל סדנאות העשרה ושיתופי פעולה עם מועדונים אחרים. בדוג'ו, מגוון הגילאים והדרגות מתאמנים יחד באווירה משפחתית, תומכת, חונכת ומאתגרת. בנוסף לפעילות הפורמאלית בדוג'ו קיים פורמט אימונים פרטיים לקהל הרחב המותאמים באופן אישי.

סגנון הקראטה הנלמד בדוג'ו, הינו אומנותי, ודוגל בחיזוק ובפיתוח הגוף והנפש תוך כדי שמירה עליהם. הלימוד בדוג'ו משלב טכניקות רכות ונוקשות יחד, באמצעות אימון פיזי השם דגש על הפן הפילוסופי והערכי של אמנות הלחימה, ותוך נאמנות למסורת האוקינאווית העתיקה. תוכלו לקרוא עוד בעניין זה בעמוד החומר הנלמד.

התרשים שלפניכם מסכם את תחומי הפעילות שלנו בתוך עולם הקראטה.

קי מה קאן קראטה

מורים ומייסדים

מורים

עמית חדד ברק חדד

ברק חדד

נולד בשנת 1983 בעיר תל אביב.
ברק הגיע לראשונה למועדון הקראטה "סאן שין קאן" בעקבות אביו, סנסאי אהוד חדד, כשהיה בן 4 בלבד. הוא היה ילד יחיד בחברת מבוגרים.

בשנת 1996, נפתח מועדון הקראטה "קי מה קאן" ע"י סנסיי אהוד חדד וסנסיי צביקה מרגונינסקי, וברק שהיה נער צעיר וכבר שלט בידע רב, המשיך להתאמן ברצינות רבה ובהתמדה. לא איחר הזמן, וברק השתלב בהוראה בדוג'ו, ובשנת 1999 נבחן ע"י ראש אגודת "סאן שין קאן" העולמית לדרגת הדאן הראשונה שלו ועבר בהצלחה רבה.

בשנים 2005-2006 הוסמך להוראת קראטה מטעם מכון וינגייט, תחת הדרכתו של סנסיי יהודה פנטנוביץ ז"ל. בשנים הבאות למד וסיים לימודי רפואה סינית והוסמך כמטפל (LicAc). בהמשך, פתח את מרפאת OCTOPUS Clinic & Movement בה הוא מטפל עד ימים אלה.

כיום, סנסיי ברק חדד מלמד יחד עם אחיו במועדון הקראטה "קי מה קאן", מרצה אורח, מדי שנה, בקורסי מדריכי אמנויות לחימה בבית הספר למקצועות הספורט ומבצע השתלמויות באמנויות לחימה שונות ובתחומים שונים של תנועה. בשנת 2022 פרסם ברק, עם עמית חדד וטופז לושי קיי, את הספר Fall-Related Injury Minimization המאגד את כל המידע הדרוש למאמנים ומטפלים אודות התמודדות עם נפילות בגיל השלישי. בשנים האחרונות מתקיימים שיעורי פלוומושן בהדרכת ברק לשכלול ופיתוח יכולות תנועה וכן קבוצות למניעת פציעות ושיקום מפציעות.

עמית חדד

נולד בשנת 1988 בעיר תל אביב.
הוא התוודע למועדון הקראטה "סאן שין קאן" ע"י אביו, סנסיי אהוד חדד, בגיל 4.

בשנת 1996, נפתח מועדון הקראטה "קי מה קאן" ע"י סנסיי אהוד חדד וסנסיי צביקה מרגונינסקי, ועמית המשיך להתאמן ברצינות רבה. כבר בתור נער צעיר, סייע בהוראה בדוג'ו, ובשנת 2002 נבחן ע"י ראש אגודת "סאן שין קאן" העולמית לדרגת הדאן הראשונה שלו ועבר בהצלחה רבה.

בשנים 2005-2006 הוסמך להוראת קראטה מטעם מכון וינגייט, תחת הדרכתו של סנסיי יהודה פנטנוביץ ז"ל. במסגרת הצבא למד במכון וינגייט שני קורסים העוסקים בהדרכה בחדר כושר ובאימון גופני והוסמך כמדריך אימון גופני צבאי.

בשנים הבאות נסע עמית לאוקינאווה לחקור מעט על שורשי הקראטה. כשחזר, למד וסיים בהצטיינות לימודי תואר ראשון בחינוך גופני ותנועה (BEd), במגמת טיפוח יציבה, ובנוסף, הוסמך כמדריך כושר גופני ובריאות וכמדריך שחייה.

לאחר מכן, המשיך עמית ללימודי תואר שני מחקרי בפיזיותרפיה (MScPT) בפקולטה לרפואה שבאוניברסיטת ת"א. במסגרת זו הוא ערך מחקר העוסק בתפקודי שיווי משקל של מתאמני קראטה, אשר פורסם בכתב העת Gait & Posture. כיום הוא עובד על פרויקט דוקטורט (PhD) בחוג לאנטומיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת ת"א. במטרה להרחיב את השכלתו התנועתית, בעשור האחרון מקיים עמית פרויקט אישי הכולל 50 אימונים בכל אמנות לחימה. כמובן שאלה משתלבים יחד עם כך שמתאמן ומלמד בדוג'ו עם אחיו ברק.

לפרנסתו, עובד עמית כמרצה לאנטומיה וקינזיולוגיה במכללת סמינר הקיבוצים, בבית הספר למקצועות הספורט ובמכללה הישראלית לספורט (ICS), וכמדריך דיסקציה בבית הספר לרפואה, אוניברסיטת ת"א. בשנת 2022 פרסם עמית, עם ברק חדד וטופז לושי קיי, את הספר Fall-Related Injury Minimization.

מייסדים

אהוד חדד

אהוד חדד

נולד בשנת 1951 בעיר תל אביב. בשנת 1983, בגיל 32, כשלושה חודשים לפני שבנו הבכור ברק נולד, החל להתאמן במועדון הקראטה "סאן שין קאן" בשיטת שיטו ריו, אצל המורים יוסי שכנוביץ ואיציק פלורנטין. אהוד התמיד להגיע לאימונים חמישה ימים בשבוע, שני אימונים בכל ערב.

לאחר כ- 5 שנים, ירדו מוריו מהארץ ו"סאן שין קאן" נותר ללא סנסיי. הדוג'ו נוהל באופן זמני על ידי צוות התלמידים הבכירים עד אשר הוחלט שאהוד ילמד באופן קבוע יחד עם מורה נוסף. במרוצת הימים המשיך אהוד ללמד לבדו. כשנה מאוחר יותר, הוסמך לסנסיי ע"י ראש אגודת "סאן שין קאן" העולמית.

בשנת 1996, ייסד סנסיי אהוד, יחד עם סנסיי צביקה מרגונינסקי, את מועדון הקראטה "קי מה קאן", אשר מתפקד עד היום.

צביקה מרגונינסקי

צביקה מרגונינסקי

נולד בשנת 1974 בעיר תל אביב. כשהיה בן 9, בשנת 1983, החל להתאמן במועדון הקראטה "סאן שין קאן" בשיטת שיטו ריו, אצל המורים יוסי שכנוביץ ואיציק פלורנטין.

צביקה התגלה כתלמיד קראטה מבריק וכנער מוכשר במיוחד בתחום. הוא התמיד להגיע לאימונים חמישה ימים בשבוע, שני אימונים בכל ערב.

בשנת 1988, בגיל 14, קיבל את דרגת הדאן הראשונה שלו ע"י ראש אגודת "סאן שין קאן" העולמית.

לאחר מספר שנים עזבו מוריו של צביקה את ישראל והדוג'ו נותר ללא סנסיי. הוחלט שצוות התלמידים הבכירים בדוג'ו ינהלו סבב הוראה שבועי. ואכן כך היה למשך תקופה, כאשר צביקה הצעיר לוקח חלק בהוראה.

בשנת 1996 ייסד צביקה, יחד עם אהוד חדד, את מועדון הקראטה "קי מה קאן", שמתפקד גם בימים אלו. באותה השנה פתח גם את מרפאת Eden's Touch, לטיפול ברפואה טבעית. במשך השנים, התפתח והתקדם צביקה באמנויות לחימה שונות, כגון: אייקידו, ג'ודו, ג'ו ג'יטסו ברזילאי, קפואירה ואיאיידו, ובשנת 2012 סיים קורס מאמני MMA במכון וינגייט. את הדגמת הסיום של הקורס תוכלו לראות  ב- youtube.